2016. május 29., vasárnap

Csö elvonulás Cültrim Rinpocsével, 2015. július 5-9., Tar

Csö meghatalmazás és elvonulás Cültrim Rinpocsével

Cültrim Rinpocsét a nagy hírű Champa Rinpocse inkarnációjaként ismert el Őszentsége a Pancsen Láma. 1968-ban született Tibetben. Curpuban a Karmapák székhelyén végezte el a hagyományos hároméves elvonulást Drupon Decsen Rinpocse vezetése alatt. Az elvonulás után megbízást kapott a jangpacseni kolostor vezetésére, majd két éven keresztül egy meditáció központ vezető lámája volt Szingapúrban. 2000 óta Tiszteletreméltó Láma Ngawang Rinpocse megbízásából a svédországi testvérközösségünk vezetője.

Macsik Labdrön, az Egyetlen Anya, Lab Világa, 1062-ben született, rendkívül kedvező előjelek kíséretében. Amellett, hogy a gyermek homlokán a harmadik szem, és nyelvén a vörös HRÍ szótag volt látható, születését szivárványok, mennyei zene és pompás illatok kísérték.
Igen hamar különleges lénynek tartották, mégpedig a Nagy Anya (Pradnyápáramitá) és Gyémánt Emse megnyilvánulásának. Gyorsabban tudta olvasni a Pradnyápáramitá (a bölcsesség tökéletessége, mely megmutatja a jelenségek végső természetét) terjedelmes szövegeit, mint bárki más. Emellett a jelentését is képes volt kifejteni, úgy hogy még nagy tudósok is elámultak a gyermek tudása láttán. Tudása nem csupán az elméletre korlátozódott, hanem az énnélküliség állapotát is felismerte.

Macsik Labdrön arról is nevezetes, hogy megalkotta és tanította a Vágás (tib: cső) meditáció gyakorlatot, mely a pradnyápáramitához kapcsolódik.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése